Пак задържаха Косъма в Шумен

11:39, 25 апр 16 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
19 годишният Стефан Христов – Чефо Косъма е задържан от полицията с пистолет и трева. Срещу него е започнато досъдебно производство за държане на наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Около 03.50 часа в петък при обход в района на ул. "Ален Мак” полицейски екип забелязал младеж със съмнително поведение. След като видял униформените той изхвърлил под лек автомобил някакъв предмет.

След извършения оглед станало ясно, че това е пистолет “Екол”. В ръката си Косъма държал цигара, като пред полицаите заявил, че е марихуана.

Съдържанието на цигарата ще бъде изследвано, извършва се и справка в масивите на КОС за пистолета, който по данни на Стефан Христов е газов.

Младежът е бил задържан за 24 часа в полицейското управление, а работата по изясняване на случая продължава.

19-годишният шуменец се прочу преди три години, след като с приятели опита да ограби златарско ателие в Шумен, а след това извърши въоръжен грабеж на хранителен магазин в града.

През януари 2013 година Чефо Косъма опита да обере златарското ателие на ул. "Цар Освободител". Стефан влязъл с пистолет и маска, а друг чакал на вратата. След като собственикът обаче оказал съпротива апашите избягали.

Същата вечер, малко след полунощ, Стефан нахлул в нон стоп "21" до Изчислителния център с маска на главата. Той насочил газов пистолет срещу 25-годишната продавачка и й наредил да изсипе оборота в найлонов плик. След като жената дала 150-те лева от касата, маскираният поискал и 8 кутии цигари "Давидоф", с които избягал.

Чефо Косъма и съучастниците му  бяха арестувани часове след обира на магазина.

Впоследствие Шуменският окръжен съд наложи на тогава непълнолетния Стефан възпитателна мярка под надзора на Детска педагогическа стая.

Младият шуменец е известен на полицията и с противозаконно отнемане на автомобил и действия с наркотични вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама