Алкомет АД дарява апаратура за 65 хил. лв. на болницата в Шумен

13:03, 25 апр 16 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Биохимичен анализатор Оlympus, производство на американската компания Beckman Coulter, ще дарят от Алкомет АД на МБАЛ – Шумен, съобщи директорът на болницата Атанас Атанасов.

Дарението ще бъде направено в сряда от 10,00 часа в Клиничната лаборатория на лечебното заведение.

Апаратът е ново поколение с ниски експлоатационни и ремонтни разходи по поддръжката. Той притежава едно от най-широките менюта и всички най-актуални показатели в областта на биохимичния анализ; използва до няколко пъти по-малко количество реактив и постига изключително ниска себестойност на резултата; не изисква допълнителен еднократен пластмасов консуматив при работа – работи с постоянни кварцови кювети.

Необходимият дейонизатор OSMOSER OP Plus за работата на биохимичния анализатор е предоставен безвъзмездно от фирмата доставчик АКВАХИМ АД – производство на DIASYS, Германия.

Общата стойност на дарението е около 65 000 лв.

От болницата допълват, че оторизираната от производителя Beckman Coulter фирма Aквахим АД предоставя за безвъзмездно ползване на „МБАЛ – Шумен” АД имунологична платформа ACCESS 2.

Тя е с капацитет до 100 теста на час, използва метод ELISA с парамагнитни микрочастици и ензимно усилена хемилуминесценция, което позволява да се постигне висока чувствителност и широк спектър на откриваеми концентрации. Първият резултат се получава между 12 и 30 минути.

Днес Неонатологично отделение при „МБАЛ – Шумен” АД се сдоби и с кувьоз, производство на DRÄGER – дарение от Фондация „Нашите недоносени деца”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама