Жители на Пелишат поискаха помощ за опасен мост от председателя на ОбС Мартин Митев

15:02, 25 апр 16 / Политика 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на Пелишат се ожалиха от опасен мост в селото пред председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, информираха от пресцентъра на службата. Това стана по време на изнесена приемна, която председателят организира в близкото до областния град населено място и в присъствието на кмета Петър Лачев.

Местните информираха и за други проблеми, сред които проблеми с водопадаването, ужасно лошото състояние на пътя от Пелишат за Плевен, течащият покрив на читалището и др.

Опасният мост, за който алармират в Пелишат, се намира се на ул. „Трифон Гърчев“ и свързва централната част на селото с една от махалите. Преди време Комисия правила проверка на място и установила проблемите, но отпуснатите първоначално около 23 000 лв. са недостатъчни за ремонта. Проблемен е и втори мост в Пелишат – този на главния път Пелишат – Вълчитрън.

Жителите на Пелишат поставиха въпроса и за лошото състояние на централния път в селото. Пътят е с общински статут и на практика ремонта му е в правомощията на Община Плевен. Проблемни са и част от малките улички в селото.

Пред Мартин Митев хората в Пелишат поставиха и въпроса за състоянието на В и К мрежата в селото. По думите им тя е остаряла и това е причина за честите аварии. Повдигната бе и темата за липсата на програми за временна заетост тази година, което води до проблеми с почистването на населеното място.

По всички поставени въпроси жителите на село Пелишат поискаха от Председателя на ОбС - Плевен Мартин Митев да съдейства за тяхното решение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама