Любомир Христов: Не искам центърът на Шумен да става чаршия

17:23, 25 апр 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общината готви нова схема за разположение на машините за сладолед, продажба на очила и пуканки по центъра на Шумен, стана ясно на днешния приемен ден на кмета Любомир Христов.

„Няма да оставя нещата в този вид, не може в центъра на Шумен да продават каскети и ватени гащи и да има ламаринени сандъци за сладолед. Не искам по града да става чаршия ”, категоричен е кметът. Той уточни, че по празници ще се правят базари и там хората ще могат да си купуват, каквото искат.

Трима търговци на сладолед  дойдоха да говорят днес с градоначалника в приемния му ден, притеснени от предстоящата промяна в разположението на обектите им. Досега сладолед се предлагаше на четири места в центъра  на града – срещу книжарница „Хеликон”, до читалище „Напредък” на пл. „Кристал”, срещу магазин „Детски свят” и срещу кино „Херсон”.

 „Машините ни са по 360 кг. и ако тръгнем да ги бутаме по булеварда 60-70 метра , ще ги потрошим, освен това  работят с трифазен ток и не могат да бъдат сложени къде да е”, опасяват се сладоледаджиите. Те обясниха, че през годините не са могли да се разберат с главния архитект на Общината как да променят визията на металните кутии, в които вечер прибират машините си. Сега предлагат на кмета няколко варианта за нови будки. Взаимствали са дори идеи от други градове. Междувременно, вместо грозните тенекиени сандъци, от няколко дни покриват машините с найлонови калъфи.

Христов обясни, че е разпоредил на арх. Стефанова да предложи вариант на кабинки, които да имат естетически вид. Той успокои търговците, че обекти за сладолед ще има и ще им бъдат предложени подходящи места, където да си сложат машините. Идеята е да се разпределят равномерно по цялата дължина на булеварда. ” Като дадат схемата, ще ви извикам и ще обсъдим вариантите”, обеща кметът.

Търговци, които продават слънчеви очила по центъра, пък се ожалиха на градоначалника, че жената, която продавала срещу театъра, преместила сергията си на Цветния пазар. Продавала там шапки и очила и им подбивала оборота. А и според тях това е нарушение, тъй като на пазарчето не може да се продава нищо друго освен цветя.

Преди месец  двамата търговци внесли жалба в Общината и тя е препратена до шефа на „Общински пазари” Тодор Тодоров. Днес те поискаха съдействието на кмета да получат бърз отговор до края на месеца.

16 шуменци посетиха кметската приемна. Граждани търсиха помощта му за належащи ремонти на пътища и детски площадки, проблеми с работното време на пенсионерски клуб, съседски спорове и съдействие за намиране на работа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама