ДСБ ще иска вето за Изборния кодекс

18:42, 25 апр 16 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ако Изборният кодекс бъде приет в този му вариант,  ще поискаме от президента Плевнелиев да наложи вето върху целия текст на Кодекса”, заяви в Стара Загора лидерът на Демократи за силна България ( ДСБ)  Радан Кънев. Той пристигна в Града на липите за втората среща от Националната кампания „20 минути с Радан/ 200 минути за Вашите въпроси”.

  Той остро разкритикува приетите текстове и коментира оставащите  за утре. „ДСБ няма да участва в утрешната среща с Бойко Борисов, не сме част от парламентарното мнозинство”, категориче бе Радан Кънев. Според него повечето от скандалните текстове вече са гласувани и Борисов вече се е провалил, загубил е последната битка с Цветан Цветанов.  

„Ще предложим нова законодателна инициатива за българите в чужбина, ако Изборният  кодекс бъде приет така”, информира още лидерът на ДСБ. Според него темата за единството между българите тук и зад граница е основно мерило за патриотизъм. Освен това подобно ограничение за сънародниците ни в рамките на Европейския съюз е неконституционно.

 „Кандидат-президентската двойка не трябва да се определя преди настоящият президент Росен Пленелиев да каже дали ще се кандидатира и преди двойката на ГЕРБ”,каза още лидерът на ДСБ. По думитему пред Реформаторския блок  има много малко време или да почне да се държи като единна политическа сила с обща политика, общо ръководство и общ конгрес, или да отиде в забвение. Според лидера на ДСБ в топлите месеци може да се очаква решение на този въпрос. Вече можело да се каже, че вероятността за обща кандидатура за президент е над 50%.

Радан Кънев остро разкритикува и намерението на финансовия министър Владислав Горанов да „промуши” промени в Кодекса за социално осигуряване, с които да бъдат национализирани средствата по пенсионните фондове. „Ще има яростна съпротива от ДСБ. Номерът с „промушването” няма да мине”, категоричен бе Радан Кънев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама