Иновативни методи в денталната медицина представиха в МУ-Пловдив

21:00, 25 апр 16 25 672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иновативни методи в денталната медицина бяха представени на седмата лазерна дентална академия във факултета по дентална медицина на МУ-Пловдив.

Световно известни чуждестранни лектори от Великобритания, Гърция, Словения, както и уважавани български специалисти, поднесоха атрактивни лекции по актуални теми от всички области на науката.

Нов акцент в Академията тази година е и фотодинамична терапия в денталната медицина, която бе представена от д-р С. Банчев. Друг нов акцент беше панелът, посветен на приложението на СО2 лазерите в оралната патология, представен от преподавателя в King's College Hospital д-р Риим Хана. Д-р М. Кроншоу дискутира най-надеждните и съвременни протоколи за приложението на лазерите в пародонтологията, а лекторът от Гърция д-р Е. Анагностаки безапелационно отговори на въпроса "Приятел или враг е лазерът при избелването на зъбите?". Д-р М. Шиндова аргументирано обясни защо лазерите са предпочитана технология при лечението на децата, а д-р В. Стефанова направи ценен обзор на темата за неинвазивно измерване на пулния виталитет с лазерен доплер.

Сред предконгресните курсове в тазгодишната Академия се открои този, воден от д-р Н. Николов, който демонстрира системата за скрининг на окултни лезии на устната лигавица VELscope. За първи път откакто на Академията се организират предконгресни курсове, имаше максимален брой записани участници, които изразиха своето удовлетворение от качеството и отличната организация на събитието.

Постерната сесия пък беше сцената за изява на студентите от Факултета, които привлякоха вниманието на участниците в Академията със своите разнообразни и атрактивни презентации. За най-добър постер, авторитетната международна комисия номинира разработката на студентите М. Батилас и П. Спирантис със заглавие "Отстраняване на козметична татуировка с помощта на лазер. Хистологични и клинични наблюдения."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама