Кметът очаква съветниците да гласуват "за" тегленето на безлихвен заем от държавата

07:23, 28 апр 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Теглене на безлихвен заем от държавата ще гласува Общински съвет Сливен на днешното си редовно заседание. В дневния ред ще бъдат разгледани 47 предложения. Сред основните точки, които ще разгледа местния парламент е тегленето на безлихвен заем от държавата в размер на 8 млн. лева за срок от една година. Със средствата ще бъдат погасени текущи задължения на общината.

„Надявам се Общинският съвет да подкрепи предложението Община Сливен да поиска безлихвен заем от държавата. Смятам, че в него няма нищо притеснително и драматично. Става дума за една нормална процедура, до която много общини прибягват при взаимоотношенията си с държавата“, каза кметът Стефан Радев.

Той очаква по-скоро да влязат окончателно в сила промените в Закона за публичните финанси, които ще създадат по-структуриран и ясен механизъм за начините, по които държавата подпомага общините, и в същото време налага спазването на финансова дисциплина.  „Изчакваме промените в закона, за да направим своите разчети как ще процедираме при новите условия и да продължим с плана си за финансово оздравяване на общината, част от който са облигационната емисия и искането за безлихвен заем от държавата“, каза кметът.

Към момента общината преговаря с потенциални финансови посредници за облигационния заем. Кметът се надява на подписване на договор след празниците.

Той очаква Комисията, която работи по новата Наредба за опазване на обществения ред в общината, да представи своето крайно предложение, което да бъде внесено за обсъждане на сесията на Общинския съвет през май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама