Великденски празничен пазар в Русе

09:00, 28 апр 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великденски празничен пазар ще се проведе на днешния 28 април – Велики четвъртък в Русе.

„Това е начин да подготвим своята празнична трапеза с еко месни деликатеси, кейкове с великденска тематика, биологично млечни продукти, мед, био вина, био сокове, био брашна, сладка, ядки, семена и пресни зеленчуци, както и още много други продукти“, сподели по повода управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.

По думите му, хит на пазара ще са специални великденски меденки с рожков и орехи и месени вкусотии. Великденските щандове ще се намират на Централен пазар в Русе и ще работят през целия ден.

Събитието включва още благотворителна и празнична програма. От 15 до 19 часа, децата с увреждания при дневен център "Милосърдие“ - Каритас са подготвили лично празнични керамични фигурки и ръчно сътворени великденски яйца.

За малчуганите, гости на празничния пазар, са организирани работилници за рисуване на яйца, изработване на бижута, месене на козунак, както и рисунки на тема "Великден е!".

Ще има още арт зона с ръчно изработени бижута, ръчно плетени сувенири, кашпи, аксесоари и занаятчийски изделия, рисувано стъкло и текстилни сувенири и играчки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама