Патриархът: Вярата ще помогне на нас и проповядаващите исляма да сме предпазливи един към друг

09:01, 28 апр 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Когато вярата ни е силна и намираме най-добрия път, считам, че тя ще ни помогне и на нас, и на изповядващите исляма да сме предпазливи един към друг. Нашата близост да се превърне в постоянно добро отношение. Това заяви пред бТВ българският патриарх Неофит.

"Достатъчно ми е словото Божие и светата Библия да бъде настолната ми книга. Периодът на атеизъм беше по-продължителен и тежък за понасяне. Не по-малко вреда беше нанесена и от разделението на църквата по време на разколническия период. Слава Богу, че своевременно се преодоляха и двата периода и църквата ни става все по-силна и организирана", заяви патриархът.

Според него в училищата трябва да се преподава религия. "Децата, които изучават религия стават по-благородни, сърцата им се изпълват с любов. Поставят на висока почит своите учители и родители. Има много млади хора в храмовете. Идват, общуват помежду си", добави той.

По повод навършения му 70-годишен юбилей, патриарх Неофит посочи, че на тази възраст човек вижда, че само Бог е вечен, а всичко отминава и е преходно. По думите му равносметката е полезна дотолкова, доколкото имаме възможност и време да направим нещо добро, докато Бог ни е дал земните дни. Според него Бог е абсолютното добро и иска от нас да сме добри. 

"България е нашето отечество и всички трябва да я подпомогнем в нейните старания да се случват добри неща. България и православие са идентични понятия. Нека сме щастливи с това, че Бог обича България и българите обичат своя небесен отец", подчерта патриарх Неофит.   За Великденските празници той пожела здраве, радостни дни, благополучие, мир и щастие за всеки християнски дом. "Съвсем скоро да се поздравим с Христос Воскресе!", добави още Негово светейшество Българският патриарх Неофит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама