Спират ТИР-овете по пътя Русе - Велико Търново

09:28, 28 апр 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешния 28 април от 16 ч. до 20 ч., и на 2 май – от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по път I-5 Русе – Велико Търново. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците.

Ограниченията важат включително за ремаркета и полуремаркета с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Те са за всички автомагистрали и за още 9 направления от републиканската пътна мрежа.

Същата организация на движение ще има и при почивните дни за Гергьовден. Тежкотоварните камиони ще бъдат спирани на 40 ТИР-паркинги на територията на цялата страна, а толкова полицейски патрули ще следят за спазване на разпоредбите.

От АПИ уточниха, че ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

Създадена е организация и за избягване на традиционните проблеми по граничните пунктове, увериха на съвместна пресконференция по темата вчера Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски и заместник директорът на ГДПБЗН ст. комисар Асен Игнатов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама