Фалшиви полицаи измамиха две бургазлийки с общо над 10 хил. лв.

09:45, 28 апр 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две възрастни бургазлии се хванаха на въдицата на мошеници, които ги заблудили, че уж ще помогнат на полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 14.16 ч. вчера в Първо Районно управление е получено съобщение от 87-годишна бургазлийка, живееща на ул. „Мария Луиза“. Тя разказала, че предния ден около 16.00 ч. на домашния си телефон получила няколко обаждания. Първо й се обадила жена, представила се за дъщеря й, която поискала сумата от 30 000 лева. Веднага след това се обадил и мъж, който заявил, че е полицейски инспектор. Той й обяснил, че се касае за телефонна измама и чрез парите, които бургазлийката щяла да даде на измамниците, същите щели да бъдат задържани.

Пенсионерката хвърлила през терасата на жилището си в найлонов прозрачен плик сумата от 1174 лв., който паднал на покрива на магазин, разположен под балкона. „Полицаят“ отново й се обадил, като й казал да не взима парите, като той щял да ги вземе на другия ден към 09.30 ч. Бургазлийката изчакала уречения час, но след като „полицаят“ не дошъл до обяд, алармирала служителите в Първо Районно управление – Бургас за извършената й телефонна измама.

При извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е констатирано, че пликът с парите е взет от 44-годишната Д. К., като въвела в заблуждение 43-годишния продавач в магазина, че парите са нейни. Д. К. е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Същия ден около 16.56 ч. в същото районно управление на полицията е получено съобщение и от 82-годишна бургазлийка, живееща на ул. „Дебелт“. Тя станала жертва на телефонна измама по същия класически механизъм „съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници“. Да дала на мошениците сумата от 9000 лева, която хвърлила от терасата на жилището си на жена с качулка на главата. Същата взела парите и се оттеглила в неизвестна посока. Полицията разследва дали това не е същата 44-годишна жена от предния случай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама