Почина пловдивският писател Стефан Бонев

10:20, 28 апр 16 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският писател, журналист и общественик Стефан Бонев е починал снощи в дома си в Пловдив, съобщиха негови близки.

Приятелите и колегите му познават талантливото му перо от работата му във вестниците "Провинция", "Свобода" и "Марица". Роден е в Сливен на 4 април 1961 г., завършва висшето си образование в София и през 1987 г. се установява в Пловдив. Работил е като пресаташе на Община Пловдив, както и в Общинския съвет. Съучредител е на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините (АСКО).

Негови разкази са публикувани в американски антологии за преводна литература от живеещата в САЩ поетеса и преводачка Зоя Маринчева. През 2010 г. издателство "Булвест 2000" публикува разказа му "Стареца" в сборника си за външно оценяване и подготовка за изпити за 7 клас. Неговият разказ "Късогледство" се е падал на държавен изпит на студенти в ПУ "Паисий Хилендарски" за превод на чешки. С разказа си "Агенция "Среден пръст" през 2011 г. Бонев печели специална награда в конкурса "Писането е лудост" на електронното списание Public-Republic. Негови творби са включени и в различни сборници и помагала за подготовка на ученици.

Създател е на експерименталния конкурс за литература "Недоизречено". Носител е на наградата "Пловдив" за 2010 г. в раздел "Литература" за сборника с разкази "Изпит по летене".

Поклонението е утре (29 април) от 14 часа в Ритуалния дом на гробищен парк "Рогошко шосе". Поклон пред паметта му!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама