Русенски етно-фестивал събра млади творци от всички етноси

10:26, 28 апр 16 / Култура 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празничен концерт и изложба, част от фестивала „Етноритми без граници“, се проведоха снощи в Пленарна зала на Общината, съобщават организаторите. 

В изложбата “Цветовете на етноприятелството“ бяха включени рисунките на участвалите в конкурса деца от 7 до 18 годишна възраст. Отличилите се творци получиха грамоти и награди. Наградени бяха и първенците от проведения конкурс за есе “Хармонията на етническата толерантност“. Те са част от организирания фестивал „Етноритми без граници“, който включваше и концертна програма. Многообразни танцови и певчески изпълнения представиха различните етнически групи – българи, турци, арменци, руси и роми. Деца и младежи с различно вероизповедание и с различен социален статус пяха и танцуваха заедно. Гостите имаха възможност да се докоснат до разнообразната музикална палитра на различните култури, а чрез изпълненията си младите таланти показаха, че няма етнически бариери за тях.    

Организираните конкурси и концертът са част от реализирания проект на Община Русе в партньорство с Община Иваново, Община Борово и Община Ветово „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, реализиран с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама