Над 24 000 престъпления са извършени в София през 2015, разкриваемостта се увеличава

11:10, 28 апр 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24 150 престъпления през 2015 год. на територията на София са регистрали от Столичната дирекция на вътрешните работи. В сравнение с 2014 год. броят на криминалните деяния е намалял с 9%. С данните се похвали пред Столичния общински съвет директорът на СДВР Младен Маринов, по време на заседание по сигурността в града.

Процентът на разкриваемостта на престъпленията също се е увеличил с 10%, каза още главният комисар. Сред разкритите случаи през 2015 год. е имало с 22% по-малко грабежи. Маринов се похвали още, че престъпленията, свързани с притежание и разпространение на наркотици на територията на София, се радват на 82% разкриваемост. Все по-често разследванията завършвали със залавяне на наркодилъри, които разполагат с големи количества наркотични вещества.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също представи отчет на мерките за сигурност, които общината е взела през миналата година. Тя посочи, че тази година се очаква още 47 места да се включат в системата за видеонаблюдение, като на тях ще бъдат монтирани камери.

Те ще следят денонощно от специализирани екипи в Центъра за видеонаблюдение на общината. "Така ще могат да реагират бързо ако има нередности", каза кметът. Част от новите камери ще са в по-крайните квартали на града - "Драгалевци", "Владая", Банкя. Друга част ще бъдат монтирани в детски градини и училища.

Видеонаблюдение ще бъде монтирано и в няколко от най-натоварените пешеходни подлеза на бул. "Цариградско шосе".

Десетки вело и автопатрули продължават да обикалят инда следят за спокойствието на софиянци в големите столични паркове, сред които и Борисовата градина и Градската градина.

Доброволческият патрул към общината вече наброява 68 души, които са минали през специално обучение. През 2015 год. патрулът активно се е включил в почистването на коритото на река "Искър".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама