До месец Апелативният съд решава за Христо Бисеров

11:28, 28 апр 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийски апелативен съд ще излезе с решение в едномесечен срок по присъдата срещу бившия зам.-председател на 42-ото Народно събрание и бивш зам.-председател на ДПС Христо Бисеров. На излизане от залата обвиняемият, адвокатът му и прокурора п оделото отказаха коментар пред медиите.

Ако тричленният състав на Апелативния съд реши, че по делото има съществени процесуални нарушения то ще бъде върнато на Софийски градски съд или на прокурора. Другият вариант е съдиите да потвърдят оправдателната присъда на Бисеров. На заседанието днес прокуратурата поиска отмяна на оправдателната присъда и политикът да бъде признат за виновен.

На първа инстанция Бисеров беше оправдан за неплащане на данъци в особено големи размери, посочване на фалшиви данни пред Сметната палата и за недекларирани сделки. Причината за оправдателната присъда беше, че прокуратурата не е намерила достатъчно доказателства за извършени престъпления. Съдебният състав прецени, че делото е недоказано от фактическа и правна страна

Прокурор по него бе хвалената от главния прокурор Сотир Цацаров Боряна Бецова. Преди време пък френският посланик у нас - Ксавие Лапер дьо Кабан, я нарече “гнила ябълка”. Бецова реши и да не повдига обвинение срещу министъра на инвестиционното проектиране от кабинета “Орешарски” Иван Данов за измами.

Прокурорско постановление на Бецова оневини и депутата ДПС по сигнала, изпратен от “Протестна мрежа”.

Междувременно прокуратурата прекрати и разследването за пране на пари срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, което бе отделено от това дело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама