След кавги, правната комисия одобри допълнителния си доклад

12:09, 28 апр 16 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кавгите от пленарна зала се пренесоха и на извънредното заседание на правната комисия. Тя все пак одобри текстовете по допълнителния доклад въпреки че депутатите от БСП и ДПС най-демонстративно напуснаха заседанието без да гласуват по текстовете. 

Заседанието бе сформирано след като депутатите се скараха заради допълнителния доклад по спорните текстове в Изборния кодекс. От ДПС и БСП определиха докладът "като фалшификат", защото никой от тях не е присъствал на заседание на Правната комисия. Съответно не могло да се издава доклад от нейно име. 

От страна на ДПС в лицето на депутата Митхат Метин беше направено предложение за отлагане на дебатите по посочените параграфи за началото на лятната сесия т.е. след Великденските празници, тъй като искал да чуе мнението на МВнР и ГРАО за организацията на изборите извън ЕС. То обаче беше отхвърлено с 4 гласа "за", 13 "против", без въздържали се. 

На заседанието от опозицията изразиха неразбиране защо трябва да се бърза толкова с приемането на поправките. 

Председателят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов обясни, че провеждане на заседание не се налага, тъй като и без него може да се продължи дебатът в зала. "Необходимостта възникна, защото в зала бяха изразени претенции за това, че текстовете не са обсъждани в правната комисия", уточни той. Кирилов посочи, че е нормално да има възражения от страна на опозицията, но те трябвало да бъдат обосновани. 

И отново по време на дебатите Четин Казак от ДПС преповтори мотивите си срещу текстовете в Изборния кодекс. Според него гласуването само в посолства и консулства ограничава права на гражданите. Освен това се показвало и страх към ДПС заради това, че имали много избиратели не само в България, но и в чужбина. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама