Цачева прекъсна пленарното заседание, свика извънреден председателски съвет

12:53, 28 апр 16 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В страстната седмица преди Великден страстите в парламента се разгорещиха до червено. Председателят на парламента Цецка Цачева прекъсна пленарното заседание, което трябваше да разгледа спорните текстове в Изборния кодекс и свика извънреден председателски съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Още от сутринта опозиция и управляващи вдигат врява заради това, че им беше раздаден допълнителен доклад от името на правната комисия без тя да е провела заседание. Това е третото прекъсване на пленарното заседание и второ заради безредици в залата.

По-рано депутатите от БСП поискаха оставката на председателя на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ), защото изготвил фалшив допълнителен доклад.

Независимият депутат Георги Кадиев заяви от парламентарната трибуна, че разбира, че всички бързат за празника, само че не може с фалшиви доклади да се стига до добри решения. "Фалшив доклад от всякъде. Целият този фарс е за изборен кодекс, а не за някакъв закон", подчерта Кадиев. Той също подкрепи колегите си от БСП в искането им за оставката на председателя на правната комисия Данаил Кирилов. 

Таско Ерменков от БСП също взе думата и призова: "Поне от кумова срам нека да направите доклад от комисията, която беше проведена малко по-рано".   Председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че по никакъв начин, никога, както до момента, така и за напред, няма да чуем от нея изречение, че с гласуване в зала могат да изменят неправомерно Конституция, закон или правилник. "Слушайте внимателно, а не си говорете по двойки и тройки", призова Цачева. 

Когато на трибуната трябваше да излезе председателят на правната комисия Данаил Кирилов, в зала настана пълен хаос и опозицията започна да скандира "Оставка". Именно това накара Цачева да прекъсне заседанието и да свика изнънредния председателски съвет.

В кулоари се разнася информацията, че скандиранията в зала с искането за оставката на Данаил Кирилов ще продължат, докато той не си я подаде.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама