Фандъкова иска ЦГМ да се ръководи от трима, а не от петима директори

13:28, 28 апр 16 / Политика 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага борда на директорите в Центъра за градска мобилност да се свие от пет на трима души. Пред журналисти по време на редовното заседание на Столичния общински съвет, кметът обясни, че е разговаряла с групата на ГЕРБ в съвета да направят предложението в зала.

"Мисля, че не е необходимо пет души да взимат заплати, за да ръководят това дружество", каза Фандъкова.

Очаква се на заседанието общинарите да дадат старт на конкурс за нови ръководители на транспортното общинско дружество. До тук се стигна след като преди седмица управниците на ЦГМ подадоха оставки заради скандал с обществена поръчка. Оставка подаде и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Кметът подчерта, че одитът на обществените поръчки на дружеството продължава. 

"Надявам се да се ускори тази проверка. След това ще предам доклада на прокуратурата. Освен това апелирам към всички представители на различните политически групи в СОС да инициират и проверка от страна на Сметната палата на ЦГМ", каза още кметът.

Зам.-председателят на общинския съвет от ГЕРБ Николай Стойнев обясни, че групата подкрепя предложението на кмета за намаляване на бройката на ръководството на ЦГМ. Стойнев добави, че по закон членовете на борда на директорите, които подадоха оставки могат отново да се кандидатират за поста. Въпреки това той обясни, че не вярва някой от рях да изрази подобно желание.

От даването на началото на конкурса за нови управници на транспортното дружество има, кандидатите имат срок от един месец, в който да подадат документите си. След това, тези които са одобрени, имат 25 дни за изготвяне на концепции, следва оценяване. На третия етап ще се класират само тези, които са събрали оценка над 4,50. След това експертна комисия ще направи интервюта с тях.

Фандъкова каза още, че все още няма подходяща кандидатура за мястото на Любомир Христов. Тя обясни, че търси "експерт, който да е готов да работи по 24 часа в денонощието", тъй като транспортният ресор е един от най-тежките в общината. В момента временно изпълняващ длъжността на зам.-кмет по транспорта е зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама