Мартин Митев: Общинските фирми се справят успешно във финансов план

13:59, 28 апр 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Общинските фирми се справят успешно като цяло, а чисто финансово стоят добре, поддържайки постоянна норма на печалба". Това заяви председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев на пресконференция днес.

Той допълни, че и тази година дружествата с общинско участие, ще бъдат освободени от плащане на 100% от дължимия дивидент, за да им се даде възможност да реинвестират в дълготрайни материални активи.

Председателят на ОбС изрази учудване от факта, че отчетите на общинските дружества бяха приети без никакъв дебат при последната сесия на местния парламент:

„Безкрайно бях учуден, че не се състоя никакъв дебат. Пета година съм в Общинския съвет и досега нямам спомен за подобно приемане на отчети и баланси на общинските фирми - без нито едно изказване“.

В изказването си Мартин Митев засегна и състоянието на "Тролейбусен транспорт", като обясни, че отчетените от фирмата загуби за 2015 и 2014 година всъщност са т.нар. счетоводни загуби. Те се дължат преди всичко на високи амортизационни отчисления, които дружеството е принудено да направи заради закупуването на новите тролеи. По неговото мнение, дружеството всъщност "стои изключително добре в момента".

Припомняме, че на вчерашното си заседание, ОбС прие годишните отчети и баланси за 2015 г. на ДКЦ ІІ-Плевен” ЕООД, „ДКЦ ІІІ-Плевен” ЕООД, „Дентален център І-Плевен” ЕООД, „Медицински център по спортна медицина и рехабилитация І” ЕООД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, „Инжстрой” ЕООД, “Паркстрой” ЕООД и "Тибор” ЕАД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама