За първи път жена оглави затворите в България

14:02, 28 апр 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гергана Георгиева е новият главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на правосъдието. За първи път ръководството на затворите у нас е поверено на жена.

За постигнати високи резултати досегашният директор на затворите Свилен Цветанов бе награден от министър Екатерина Захариева. Той ще остане екипа на новото ръководство като заместник главен директор на ГДИН.

При представянето си Георгиева е заявила, че приоритетите й са да се подобрят условията в местата за лишаване от свобода, предотвратяването на внасянето на забранени вещи и наркотични вещества зад решетките, работата по ресоциализация и насърчаване на пазара на труда за наемане на изтърпяли присъдите си граждани.

Гергана Георгиева е работила досега в администрацията на Омбудсмана на Република България. Пет години е била служител в дирекция „Национален превантивен механизъм и основни права и свободи на гражданите“, която извършва проверки в затворите. В периода от 2007 до 2011 г. е била инспектор-юрист в Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, териториална дирекция „София-град“. От 2000 до 2007 г. е работила в МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама