Наградиха победителите в конкурса за безопасни условия на труд в Търговище

14:08, 28 апр 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Областна администрация Търговище се проведе официалната церемония по награждаването на участниците в конкурса „Най-добри здравословни и безопасни условия на труд”, организиран от Областния съвет по условия на труд.

 В категорията „Големи предприятия” голямата награда спечели „Водоснабдяване и Канализация“ ООД - Търговище. В категорията „Средни предприятия", победител стана „„ПИП ТРЕЙД“ ООД -с. Давидово.

Областният управител Светлин Бонев връчи наградите на победителите и  благодари на всички  ръководители на предприятия на територията на област Търговище за участието им в конкурса и за стремежа им да  прилагат превантивни подходи срещу допускането на трудов травматизъм и професионални заболявания.

По данни на Дирекция „Инспекция по труда“ – Търговище, средните по големина предприятия в областта с наети от 50 до 249 лица са 79 на брой,  с 3,17% дял от икономиката на Област Търговище.

В тях работят 7 791 наети лица, което съставлява 28,63% от заетите в областта. Големите предприятия със заети над 250 наети лица, са 13 на брой, с 0,52% дял от икономиката на областта. В тях работят 6284 работници и служители, което съставлява 23,10% от заетите в областта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама