Евпорол впечатлени от българската прокуратура при разбиването на канала за фалшиви пари край Плевен

14:41, 28 апр 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експерти от Европол изказаха благодарности на главния прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник Борислав Сарафов, като ги поздравиха за отличната работа по разбиване на канал за производство и разпространение на фалшиви евро при свое посещение. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Припомняме, че на 22 април т. г., бе разбита нелегална печатница за фалшиви евро банкноти, като операцията бе проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен. Тогава бяха претърсени имоти в гр. Левски, с. Деляновци, общ. Свищов и с. Козар Белене, като в хода на действията бяха открити печатарски машини, лазерни принтери, водни знаци, холограми, стикери, плаки, химикали и други материали за отпечатване на 100 - еврови банкноти.

Експертите от Европол извършиха сравнително изследване на откритите от органите на разследването еврови банкноти и изразиха становище, че те са с изключително високо качество. Същите са със степен на съответствие с действителните банкноти 9. 7 по десетобалната оценителна система, въведена от Световната банка. Споделиха, на територията на Европейския съюз са засечени 350 банкноти с такова качество и изразиха задоволство, че прокуратурата е пресякла незаконния канал в неговия зародиш.

В знак на благодарност за отличната съвместна работа, главният прокурор Сотир Цацаров поднесе на тримата експерти от Европол почетния знак на Прокуратурата на Р България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама