Борисов и Павлова инспектираха Северната и Западната тангенти (снимки)

15:17, 28 апр 16 / Политика 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова са инспектирали Северната и Западната скоростна тангента.

За инспекцията се похвали Павлова в профила си в социалните мрежи, където публикува и снимки от проверката. На нея е присъствал и инж. Лазар Лазаров, шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“.

"От днес шофьорите пътуват по цялото директно трасе на Северната скоростна тангента, която е с обща дължина 16,5 км", пише още Павлова. Проектът е лот 70 от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Според регионалния министър Северната тангента се осигурява удобна връзка между северозападните и югоизточните квартали на София, като се подобрява достъпът на най-отдалечените райони с центъра на столицата, улеснява се трафикът и се съкращава времето за пътуване.

"С изграждането и на втория участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път, който трябва да е готов тази година от най-североизточния квартал на столицата – „Враждебна“ до най-северозападния и най-голям жилищен комплекс „Люлин“ ще се стига за около 15 минути", пресметнала е Лиляна Павлова.

Тангентата е с 6 пътни ленти, по 3 в едно направление. Отсечката не е част от Транс-европейските транспортни коридори, но осъществява важна, бърза и директна връзка с главни пътни направления.Средствата за изграждането на пътното трасе са малко над милион лева.

Представителите на властта са инспектирали днес и изпълнението на фаза 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

"На място установихме, че строително-монтажните работи в участъка с дължина 5,528 км вече са изпълнени на 50%", похвали се Павлова.

Трасето е разположено след моста при река Какач до пътния възел със Северна скоростна тангента и Лот 3 Софийски околовръстен път – Калотина. Западната дъга e естествено продължение на АМ „Люлин“ и чрез нейното изграждане ще се осигури необходимата устойчивост на реализирания с европейски средства проект.

Изпълнител на проекта за изграждане на втория етап от Западната дъга на Софийския околовръстен път е ДЗЗД „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“, а стойността на договора е 101 999 866,66 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на строителството е 10 месеца. Строителният надзор на стойност 719 040 лв. с ДДС се осъществява от Сдружение „София Запад 2013“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама