Забраниха забулени лица на обществени места в Стара Загора

15:23, 28 апр 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорските общински съветници приеха днес изменение и допълнение за промяна на Наредбата за обществения ред, според което се забранява носенето на аксесоари, прикриващи лицето по начин, пречещ за разпознаване на публични места. Със заповед на кмета на Общината ще бъдат регламентирани местата, на които е допустимо извършването на религиозни обреди. Забраняват се и публичните религиозни  прояви, които накърняват общественото спокойствие, морал и традиции.

На редовното си заседание, Общинският съвет прие и  Отчета за касово изпълнение на бюджета на Община Стара Загора за 2015 година.

На второ четене бяха приети и измененията в Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора за намаляване таксите за репатриране на неправилно паркирани автомобили от 60 лева на 30 лева, а при преустановяване на процедурата на място, таксата се редуцира от 30 на 15 лева.

Промяна влиза в сила и в Наредбата за обществения ред, в частта й за допустимия шум. Забранява се  извършване на дейности в жилищни сгради, в режим на етажна собственост и самостоятелни обекти за жилищни нужди, предизвикващи шум, независимо от произхода му, нарушаващ спокойствието на живеещите в часовете: в работни дни – от 14:00 до 16:00 часа и от 22:00 до 07:00 часа и в почивни и празнични дни от 14:00 до 16:00 часа и от 23:00 до 08:00 часа.

В Стара Загора вече ще действа и Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение, която да подобри комуникацията между институциите, както и  инвестиционния климат.

Старейшините подкрепиха и предложението за кандидатстването  по Инвестиционна програма за климата /ИПК/ и закупуване на електромобили за нуждите на Общинска администрация Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама