И „КонтурГлобал Марица-изток 3” намали цената за разполагаемост

16:22, 28 апр 16 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Влезе в сила изменението в Споразумението за изкупуване на електроенергия на „КонтурГлобал Марица-изток 3”, подписано на 7 март т.г., съобщиха от компанията. С него цената за разполагаемост се намалява с 15%. Намалението ще бъде от пряка полза за крайните потребители и ще доведе до близо 50 млн. лв. годишни икономии за Националната електрическа компания (НЕК).

Задълженията към „Мини Марица-изток” също са изцяло погасени, което ще позволи на мините да продължат изпълнението на инвестиционната си програма с пряк положителен ефект върху техните контрагенти, служители и местната общност. 

“Пълното изплащане на задълженията на НЕК към нашата компания е един от най-ясните показатели, че правителството подобрява инвестиционния климат, и e положителен сигнал към международните инвеститори. Процесът на предоговаряне протече в дух на взаимно уважение и разбиране. Намалението на цената за разполагаемост е финалната стъпка в процеса на предоговаряне на нашето дългосрочно споразумение. Това е приносът ни към решаването на проблемите в енергийния сектор, които българското правителство непрекъснато се стреми да разрешава. Напълно подкрепяме този процес, който в крайна сметка ще доведе до по-стабилен енергиен сектор и ще осигури поносими цени на електроенергията за потребителите“, каза Гари Левсли, главен изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица-изток 3”.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама