Реанимират търговищкия вестник „Знаме” с временна финансова помощ

16:56, 28 апр 16 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Временна финансова помощ от 35 000 лв. да бъдат предоставени на общинското дружество „Знаме“ЕООД. Заемът е за период от 3 год. Това реши на днешното си заседание Общинският съвет в Търговище. Предложението на местната администрация е, за да предотврати несъстоятелността на дружеството и се запази марката „Знаме“ на вестника, който е създаден на 16 април 1959 г.

Отпускането на заема е заради финансовата криза във вестника. Както наскоро бе съобщено, дружеството, което управлява медията, има загуби от 91 хил. лв.

На сесията днес за нов  ръководител на медията бе избран дългогодишният журналист във в. „Знаме“ Деяна Вълчева. В качеството си на принципал Общинският съвет гласува тя да управлява дружеството и вестник „Знаме“  в рамките на година.

Общинската администрация и съветниците се обединиха около идеята за реанимиране на дружеството, въпреки че имаше предложения то да бъде ликвидирано.

На вниманието на съветниците бе предложена нова редакционна концепция. Тя съдържа основните намерения и приоритети на вестника в променящите се съвременни условия. За по-оперативно достигане на информацията, ще бъде създаден сайт към медията.

Новината ще бъде продължавана чрез блиц-интервюта, анализи, коментари. Предвижда се откриването и на нови рубрики – „Вести от Общината“, „Знаме“ на гости на…“ с гостуване на търговищки фирми. Част от съдържанието на вестника ще бъдат по-активните редакционни прояви, като конкурси, фотоконкурси, дарителски акции.  

От „Знаме“ настояват финансовата подкрепа на Община Търговище да бъде по-осезаема. Отдаването на услугата да бъде доближено до клиента, с осигуряване на пункт на вестника за приемане на обяви и реклама в центъра на Търговище.

При периодика веднъж седмично, годишната калкулация на „Знаме“ е около 50-60 000 лв. Според новият управител Деяна Вълчева тази сума е постижима при разгърната рекламна стратегия и екип от 6 души. Съществува дори вариант изданието да бъде ежеседмичник, с 16 до 24 страници, по примера на русенския регионален вестник „Форум“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама