"Uriah Heep" с безплатен концерт за празника на Каварна

08:07, 29 апр 16 / Култура 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатен концерт на легендарната рок група "Uriah Heep" подарява община Каварна на всички жители и гости на града по случай празника му – 6 май. Той ще започне в 21 ч. на градския площад.

Празничните прояви в Каварна започват още на 5 май с архиерейска света литургия от 8,30 ч. в храма „Св. вмчк Георги“ по повод 180-годишнината от основаването му. Тя ще бъде оглавена от Варненския и великопреславски митрополит Йоан, с участието на Ансамбъл "Аноним".

От 11,30 ч. там ще се извърши тържествена церемония по валидиране на пощенска марка по повод годишнината. Малко по-късно във фоайето на община Каварна се открива изложба с картини на църквата и творбите от конкурс за приложно и изящно изкуство на тема "180 години храм „Св. вмчк Георги” - моят /нашият/ храм".

В с. Раковски от 14 ч. ще бъде направена първата  копка на параклис "Св. св. Константин и Елена".

На Гергьовден, който е и празник на Каварна, от 8,30 ч. в храма „Св. вмчк Георги“ започва празнична света литургия. От 10,30 ч. на площад „Защитата на Каварна“ започват концертите на фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне” и на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. 

От 16 ч. на сцената на Народно читалище „Съгласие-1890“ ще се изявяват групи за автентичен фолклор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама