12 тона дрехи събра БЧК в специалните контейнери

13:30, 29 апр 16 25 777 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12 тона стари дрехи и текстил са събрани до този момент в специалните контейнери на Българския червен кръст в София, съобщи БНТ.

Всеки килограм дарени дрехи носи на БЧК 10 стотинки, които ще бъдат използвани за дейностите на организацията в подкрепа на пострадали в бедствени и кризисни ситуации. 

За около 1000 души вече са отделени дрехи за употреба при бедствия, друга част ще заминат за Третия свят, където ще бъдат продавани в магазини за дрехи втора ръка. Негодните за употреба ще бъдат преработвани, след като се открие първата такава фабрика у нас, която се изгражда в Пловдив. Така те ще бъдат използвани за направата на кърпи за производството, за топлоизолационна вата, за материали, които ще се използват в автомобилостроенето и въобще в промишлеността.

На всеки от специалните контейнери за дрехи има номер, на който гражданите могат да позвънят, ако съоръжението вече е препълнено.

До края на годината от Българския червен кръст планират контейнерите за дарения в София да достигнат 100 и да бъдат поставени на територията на цялата страна.

Първоначално бяха поставени 12 контейнера, но е наложи броят има да се увеличи почти веднага.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама