"Умни" контейнери в Пловдив сигнализират кога да се почистят

21:00, 13 юни 18 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Датчици са монтирани на контейнерите по улица “Иван Вазов“ и чрез мобилно приложение подават информация до почистващата фирма за това колко са пълни съдовете, предаде БНР.

„Смарт сметосъбирането“ донесе на Пловдив приза „Най-иновативна община“ на Асоциацията на Българските градове и региони.

„Точната информация ни дава възможност за гъвкави решения, така че ако някой контейнер отново се напълни след обслужването му по график, да реагираме своевременно“, коментира нововъведението директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.

Подобни устройства предстои ще бъдат монтирани и върху първите подземни контейнери в Пловдив, които сега се изграждат на ул. „Отец Паисий“. За удобство на гражданите там се предвижда да бъдат поставени и червени и зелени светодиоди, по които да се ориентират за степента на запълненост на съдовете за смет. 

Националният приз „Най-иновативна община“ бе присъден на Община Пловдив и за постижения в  дигитализацията на учебния процес и за свободнити точки за достъп до интернет в градските паркове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама