Стартира електронна продажба на билети за събития и забележителности в Пловдив

14:55, 14 юни 18 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ОИ „Старинен Пловдив“ стартира електронна продажба на билети за туристически обекти и културни събития.

До няколко месеца, входни билети за Стария град, музеи, галерии и културни събития в Пловдив ще се продават на всяка каса на „Ивентим” в Европа.

Преди броени дни Общински институт „Старинен Пловдив” финализира преговорите с „Ивентим България” и подписа договор за продажба на билети с най-голямата електронна платформа в Европа.

С подписването на договора, ОИ „Старинен Пловдив” започна електронна продажба на билети в два от обектите си: Туристически информационен център на ул. „Райко Даскалов” 1  (до Римския стадион) и на билетната каса на Античен театър, ул. Цар Ивайло” 2А (входа откъм АМТИИ).

Пловдивчани и гостите на града вече могат да се снабдят с билети за всички събития (артистични и спортни събития, фестивали и др.) в Пловдив, в България и в Европа, които се търгуват в мрежата на Ивентим.

Утвърден лидер в Европа с продажбата на билетите за над 140 хиляди събития годишно, Ивентим е най-голямата онлайн платформа за електронна продажба на билети, която оперира в 23 страни в Европа, като само в България представителствата й са 660. Фирмата продава билети за концертите на почти всички световни музикални събития, като за целта работи с над 200 зали, театри и опери в цяла Европа. „Ивентим“ е основен партньор и на много спортни клубове, като предлага билети за почти всички Европейски кръгове от Формула 1, както и за други моторни спортове.

Следващият етап в развитието на партньорските взаимоотношения между Общинския институт и „Ивентим” е отварянето на нов Билетен център пред общината с модерна визия, като до края на годината предстои да заработят билетни каси в още няколко възлови точки на Пловдив. Целта е пловдивчани и гостите на града да имат още по-улеснен достъп до услугата.

До няколко месеца се предвижда реализирането на още една важна стъпка в партньорството между ОИ „Старинен Пловдив” и „Ивентим” чрез предлагането на  нова услуга, благодарение на която Пловдив и културно-историческото наследство на града ще бъдат достъпни, само на клик разстояние, за туристите от целия ЕС.

Входни билети за обектите, управлявани от Института, музеи, галерии, както и за всички събития в Културния и спортен календар на Пловдив, ще бъдат възможни за покупка от всяка каса на „Ивентим” в Европа.

Необходимостта от въвеждането на тази услуга е продиктувана и от последните статистически данни, които показват отчетлив интерес към дестинацията Пловдив. Посещаемостта на обектите на ОИ „Старинен Пловдив” от страна на  чуждестранни туристи е с тенденция към непрекъснато нарастване, като данните категорично сочат ръст от над 40 %, в сравнение със същия период на миналата 2017 г.

Целта на екипа на Общинския институт е Пловдив да стане първият град в България, който предлага лесно за планиране и организиране, достъпно и приятно посещение на всеки турист от всяка точка в Европа на културно-историческите обекти и на проявите от Културния календар на града. Туристите, планиращи да посетят хилядолетния град могат да закупят онлайн както самолетните си билети, така и билети за посещение на забележителности, за концерти, спортни събития, фестивали и всичко друго, предлагано в мрежата на „Ивентим“.

„Вярваме, че Пловдив е готов да отговори на предизвикателството модерна и гостоприемна Европейска столица на културата през 2019!“, категорично заявяват от екипа на ОИ „Старинен Пловдив“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама