Ще ремонтират пловдивски булеварди от юли

19:00, 18 юни 18 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приоритетно започва реконструкцията на булевард „Марица – Юг“ от Водната палата до булевард „Източен”, съобщи кметът Иван Тотев. Ремонтът ще започне през юли и трябва да приключи максимално бързо за три месеца, предаде БНР.  

Кметът допълни, че дългоочакваната реконструкция става възможна след приключилите дълги обжалвания и стопирането на редица важни проекти за града.  Тази седмица ще бъде подписан договорът за площад "Централен" и още три договора по ОП “Региони в растеж“.  

Два от тях  касаят новата  организация на движението в източната част на Стария град и движението около "Понеделник пазара". Целта е да се отвори  ул. „Света гора“ като новата пътна връзка ще е  от църквата „Света Петка“ към Тунела и ще бъде еднопосочна. 

Според Тотев администрацията има идея да се въведе еднопосочно движение и по ул. "Петко Р. Славейков" в посока от Понеделник пазара към Източната порта.  Най-вероятно ще бъде обособен един вход в източната страна на Стария град, който ще е с бариера и представители на общинска охрана, а  изходът  ще е в района на Източната порта. 

Там ще бъдат монтирани  камери и  движещи  се антипаркинг колчета. Кметът обясни, че целта е да се спре с безразборното паркиране в източната част на Стария град  и да се облекчи движението на автомобили. Той бе категоричен, че  живеещите в резервата ще получат документи за достъп и паркоместа. 

Всички предстоящи ремонти през лятото са съгласувани, а затварянето на нови участъци ще е след 18 юли, когато приключва работата по  Руски, Коматевско шосе и 6-ти септември, допълни Тотев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама