Събарят галерията на ''Гладстон'' в Пловдив

16:40, 18 юни 18 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва събарянето на сградата на художествената галерия на улица "Гладстон" като новата ще е готова до края на април 2019 година, предаде БНР. 

В момента районът е обезопасен с предпазни пана и след като сградата бъде изпразнена, багерите ще започват бутането на конструкцията. 

От Общината са осигурили помещение в Дома на културата, където са преместени картините и архива на художниците. Одобрени са всички документи по събарянето и извозването на отпадъци, включително и на опасните.

Според инж. Игнат Пиндиков от фирмата изпълнител ''Главболгарстрой-Пловдив'' АД , до един месец галерията ще бъде съборена, а теренът подготвен за строеж. Той обясни, че новата сграда ще е с монолитна конструкция и покривно осветление. 

Кметът Иван Тотев допълни, че проектът е съгласуван с Дружеството на пловдивските ходужници, което ще стопанисва новата галерия. 

Той е категоречен, че след година Пловдив ще има художествена галерия, с която ще се гордее. Припомням, че средствата за реализиране на проекта са в размер на близо 3,5 милиона лева без ДДС. 

Проектът предвижда новата сграда да има обособени изложбени и търговски площи, както и арт-клуб за художниците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама