80 % от първокласниците са приети по първо желание при второ класиране в Пловдив

14:10, 19 юни 18 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 19 юни 2018 година беше проведено второто електронно класиране за прием на ученици в първи клас за 2018/2019 учебна година в общинските училища на град Пловдив. В него взеха участие 209 деца, които кандидатстваха за обявените 604 свободни места. Резултатите показват, че са класирани 162 деца, като 77,2 % от тях са в списъците на приетите по първо желание. За тези деца предстои записване в срок до 22.06.2018 г. До тогава родителите трябва да представят всички необходими документи за проверка от училищните комисии. Не се изискват документи за удостоверяване на адресните регистрации на децата, тъй като проверката е автоматична.

За некласираните 47 деца предстои трето класиране. То ще бъде проведено на 3 юли 2018 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 25 юни (вкл.). Срокът за подаване онлайн на заявления за участие в това класиране е 1 юли 2017 г. (вкл.). За  подаване на заявления за кандидатстване на хартиен носител в училищата срокът е 28 юни 2018 г.

При обявяване на свободните места за трето класиране ще бъде спазен чл. 11 от Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на град Пловдив. Според него след анализ на броя на записаните в училищата деца и броя на все още необхванатите може да се направи корекция в първоначално определените с училищния план-прием паралелки. Родителите се уведомяват за промяната чрез обявяване на актуален брой свободни места за трето класиране.

Заявленията на некласираните деца се прехвърлят автоматично към третото класиране, но предвид променения брой свободни места е желателно да се подадат нови заявления, съобразени с възможностите на училищата за прием. За целта е необходимо да анулират първоначалните си заявления и да подадат нови.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама