В ''Столипиново'' недоволстват заради преместването на родилно отделение

15:30, 09 авг 18 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на пловдивския квартал ''Столипиново'' започнаха подписка срещу премeстването на родилен дом „Весела". По икономически съображения общинският съвет на Пловдив реши отделението да бъде пребазирано в основната сграда на болница „Св. Мина", която се намира на ул. „Иван Вазов". Хората обаче не са съгласни и обмислят протести, предаде БНТ.

Недоволните пациенти от ''Столипиново'' ще внесат подписка в общинския съвет с настояване родилният дом „Весела" да остане на сегашния си адрес.

''Тук е хубава болница. Искаме да остане тук'', ''Всички от квартала, млади, бременни, все тук идваме. И полунощ да е, тук идваме. Къде да отидем чак на „Иван Вазов". Ние сме бедни хора. Нямаме пари да хванем таксиметрова кола.''

След продължителни разговори от ръководството на болница „Св. Мина", част от която е и родилен дом „Весела", са убедили медицинския персонал за пребазирането. То няма да доведе до съкращаване на служители.

Д-р Генади Странджев, управител на МБАЛ „Свети Мина" - Пловдив: Целият колектив на АГ-то на „Весела" се подписа, че са съгласни за преструктурирането и дислоцирането на базата на „Иван Вазов". В момента водим като разговори какво е необходимо като апаратура, като оборудване, колко и какви средства ще бъдат необходими.

Според заместник-кметът по здравеопазване не е икономически издържано родилното отделение да остане в отделна сграда.

Розалин Петков, заместник-кмет на община Пловдив: Там е много неефективно, много разходи, малко приходи, малко осигурени идват там.

Преди да бъде пребазирано отделението, обаче, Районната здравна инспекция трябва да провери дали новото място отговаря на медицинските стандарти по акушерство и гинекология.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама