Възобновяват строежа на Зоопарка в Пловдив

14:45, 13 авг 18 25 679 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Строителството на пловдивския зоопарк може да продължи по най-бързия начин до акт 15. Кметът Иван Тотев съобщи, че за да стартират отново строителните дейности, в момента не съществува никакъв проблем, уверение за което е дала и ДНСК. 

Тотев обаче припомни, че за да бъде въведен обектът в експлоатация, трябва да завърши делото с еколозите, които обжалват строителството. Той изрази надежда, че то ще бъде насрочено скоро, а не догодина, за да може и решението на последна съдебна инстанция да стане факт и администрацията да получи за обекта акт 16, предаде БНР.

''В делата с еколозите винаги печелим, няма да спечелят и този път, защото те не са прави'', подчерта Тотев. Категорично зоопаркът не попада в  „Натура“.

По думите му за 50% от животните, които ще намерят място в зоопарка, вече има сключени договори с различни аналогични обекти в страната. Те ще бъдат предоставени на Пловдив безплатно и това е нормална практика животните да променят местообитанията си. За други ще има обявена процедура за обществена поръчка. Договорите ще бъдат сключени бързо, защото те са с кратки срокове, съобщи още Иван Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама