Не харесаха проекта за новата галерия на "Гладстон" в Пловдив (СНИМКИ)

16:50, 13 авг 18 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пловдив очаква нови предложения за оформяне на галерията на дружеството на художниците на „Гладстон“ 32, предаде БНР.  

Кметът Иван Тотев подчерта, че администрацията ще настоява за ново решение за оформяне на контактната зона между площадното пространство и ул. „Гладстон“, както и за фасадите на сградата. По думите му, водещо в изграждането на визията на новата зала трябва да е становището на архитектите за околното пространство и вписването на новото строителство в съществуващата градска тъкан. 

''Художниците пък са най-компетентни за условията, в които се излагат произведенията на изкуството, обемите на галерията, влажността  и светлината в залата. Те няма да бъдат променяни.  На днешната оперативка  обаче бе взето решение да  бъде представено ново архитектурно решение за изграждане на галерията. Изнесеното тяло на залата с магазини за художествени материали и офис в съответствие с проекта, няма да бъдат реализирани, тъй като не се вписват в градската среда и за което настоява единодушно и експертният съвет'', подчерта още кметът Иван Тотев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама