Армейска рота от Македония ще участва в парада на 6-ти май

15:10, 04 май 18 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път във военния парад за празника на Българската армия на 6-ти май ще участва и представителна армейска рота от Македония. Според военния министър Красимир Каракачанов това е знак за партньорство и съюзничество.
 
Според
министъра на отбраната на Македония Радмила Шекеринска, която е на посещение у нас, интензитетът на сътрудничество в областта на отбраната показва, че подписаният договор за добросъседство между България и Македония не е само на хартия.

Шекеринска благодари за подкрепата, която България оказва на Република Македония за членството й в НАТО и ЕС като подчерта, че тя е много важна за страната й.
 
"Участието на представителна армейска рота на Македония във военния парад за празника на Българската армия е
знак за партньорство и съюзничество", заяви министър Красимир Каракачанов.

По повод 140-та годишнина от създаването на Българската армия, тази година военният парада за Деня на храбростта на 6-ти май ще е по-мащабен. В него ще участват над 1600 военнослужещи от Въоръжените сили, ще бъдат представени 52 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните и зенитно-ракетни войски, както и 14 вертолета и самолета на Военновъздушните сили. 

По традиция парадът ще бъде открит от вертолет "Ми-17" на Военновъздушните сили, носещ националния флаг на Република България. При изпълнението на Националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама