Деца играят в мръсен парк в пловдивския район "Източен" (снимки)

15:28, 30 юни 15 / Любопитно 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца играят в мръсен парк в пловдивския район "Източен". За това сигнализираха група будни за промяна млади пловдивчани, които започнаха кампания, в която отразяват места, замърсени от човешко безхаберие.

"Гласът на младите хора" алармира за проблем с отпадъците в парк  междублокови пространства на ул. "Златорог" в квартал "Изгрев".

"В този така известен пловдивски квартал живее смесено население от българи и роми. Проблемът тук обаче не се изразява в напрежение между ромската и българската част, а се крие в боклуците и ежедневното замърсяване на квартала, както е в почти всяка ромска махала в България", казват пловдивските младежи.

"Нормално ли е според Вас, децата да растат в такава среда ? Вие като родители бихте ли позволили на Вашите деца да играят на подобно място? Приятно ли ще ви е да виждате тези хлапета да играят в боклуците, които Вие като управници сте допуснали да са на това място ? Нормално ли Ви се струва в града станал Европейска столица на културата да се виждат подобни гледки?". С тези въпроси се обръщат пловдивчани от "Гласът на младите хора" към управляващите.

Topnovini.bg потърси за коментар управителя на ОП "Чистота" Иван Стоянов, който отговаря за чистотата на Пловдив. Той бе категоричен, че в момента, в който са получили сигнал за района, местата са били почистени.

Управителят на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев пък се зае да провери мястото и обеща, че при установен замърсен участък в парка на ул. "Златорог", той ще бъде почистен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама