Български лодки на репешажи след втория ден на Световното по гребане в Пловдив

16:34, 23 юли 15 / Спорт 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През репешажи в борбата за по-предно класиране трябва да преминат българските лодки, участвали във втория ден на Световното първенство по гребане в Пловдив.

Никол Колева и Александра Атанасова (двойка без рулеви) завършиха пети в своята серия. Директно за финал А се класираха лодките на Австралия и Германия.

6-и в гонката си завърши четворката без рулеви Иван Мотерников, Костадин Георгиев, Антоан Тюфекчиев и Цветан Богданов. Директно на финал А отиват победителите от САЩ.

На репешаж след 5-а позиция в серията си е и женската двойка скул Десислава Тодорова и Елизабет Кирилова. Три лодки от тяхната серия продължават директно на полуфинал - Нова Зеландия, Унгария и Полша.

Също 5-и са Никола Попов, Атанас Найденов, Стефан Николов и Дейвид Йорданов (четворка скул), от чиято серия директно на полуфинал продължават Австралия, Италия и Беларус.

Скифьорът Рангел Кацарски е 6-и в гонката си, от която само победителят Филип Сиринг (Франция) продължи директно на полуфинал.

Моника Григорова и Диана Първанова (двойка скул лека категория) останаха 6-и в своята серия. Директно на полуфинал продължават лодките на Гърция и Австралия.

На 6-а позиция завърши и осморката с рулеви Андрей Колев, Иван Ботев, Андреан Ангелов, Васил Михов, Теодор Георгиев, Аспарух Стоянов, Мартин Иванов, Лъчезар Стоев и Денислав Мечкарски. По регламент само първата лодка в серията - тази на Румъния, се класира директно за финал. Останалите ще трябва да минат през репешажи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама