Трима академици представят книги в Асеновград

07:28, 28 юли 15 / Култура 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Академиците Георги Марков, Васил Гюзелев и Константин Косев гостуват днес в Асеновград, където ще представят свои книги.

Срещата започва в 16 часа във фоайето на Градската библиотека "Паисий Хилендарски", уточниха от Община Асеновград. Книгите на тримата автори с марката на издателство "Захарий Стоянов" ще бъдат представени от директора на издателството Иван Гранитски.

Книгата на акад. Георги Марков "Друга история на най-голямата война" в нейните две части: "Разгарянето на пожара" и "Светът в пламъци", представя една различна от познатата на победителите гледна точка към Втората световна война. Книгата поднася събитията от друг ракурс - на победените.

Патриархът на българската историческа мисъл акад. Васил Гюзелев пък ще представи пред асеновградчани своя петтомник, посветен на Средновековието.

В творбата "Българският възрожденски дух" акад. Константин Косев говори за Възраждането като най-успешната и най-плодотворната епоха в българската история. Авторът обстойно разглежда формирането на българското национално съзнание и анализира както зараждането на националноосвободителната идеология, така и прехода към организирано националнореволюционно движение, изграждането на политически организации и идейни течения, осмисля Априлското въстание и Руско-турската война като фактори за възкресението на българската държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама