Обявиха резултатите от поредното класиране в детските заведения в Пловдив

21:39, 06 авг 15 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
996 деца са участвали в поредното класиране за прием в детските заведения, проведено на 6 август, съобщиха от Община Пловдив. 789 от кандидатстващите малчугани са на яслена възраст.

Обявените места за това класиране бяха общо 878. Родителите трябва да подадат документи за записване в градините и яслите, където са приети децата им, най-късно до 14 август включително.

Следващото класиране е на 25 август. Свободните места за него ще бъдат обявени до 17 август. При кандидатстване за прием и подбора на детски заведения от изключително значение е родителите да се съобразят с наличните свободни места, напомнят от Общината. Анализите показват, че има значителен брой подадени заявления преди няколко месеца, които се прехвърлят автоматично от едно класиране към всяко следващо и в посочените до 5 детски заведения вече няма свободни места. Тези деца няма как да бъдат класирани.

Съветът към родителите е да са по-активни, да се запознаят с местата, с адресите на яслите и градините и условията в тях, за да изберат подходящите възможни за класиране детски заведения.

При наличие на заявления със статус "подадено" и необходимост от ново подреждане на желанията родителите следва да ги анулират и да подадат нови. Крайният срок за подаване на заявление онлайн за предстоящoто класиране е 23 август. За тези, които използват помощта на директорите, срокът е 20 август.

От Община Пловдив напомнят на родителите на родените през 2009 и 2010 г. деца, че те подлежат на задължително предучилищно обучение през учебната 2015/2016 г. Освен групи в детските градини, родителите могат да изберат и подготвителни групи в общинските училища в Пловдив. Информация за тях може да бъде намерена на сайта на Община Пловдив в раздел "Образование".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама