Задържаха мъж и жена, изготвяли фалшиви документи в Пловдив (снимки)

15:22, 28 авг 15 / Любопитно 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Мъж и жена са задържани за изготвяне на неистински документи за самоличност в Пловдив", съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Двамата са заловени вчера (27 август) в офис на партерен етаж на ул. "Розова долина" в Пловдив. В монета на акцията на пловдивската полиция те са били в режим на работа.

В помещеното, което е било наето скоро, са открити лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС, визи за ЕС и заготовки за тях, печати, дипломи, карти за пътуване и др.

Единият от задържаните е 49-годишният Иван Богоев, който вече е осъждан на 13 г. затвор за същите престъпления. "През 2010 г. Богоев е освободен предсрочно", допълни Мутафова.

За 72 ч. е задържана и 28-годишната Ана. На двамата са повдигнати обвинения за съучастие за държане и заготовка, както и за изготвяне на неистински документи.

Наказанието, което предвижда закона за такова престъпление е лишаване от свобода за 6 и за 8 г.

"В разбитата печатница за фалшиви документи са открити лични данни на араби, съдейки по имената им", заяви началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Николай Кирков.

От полицията съобщиха, че от мястото са иззети около 25 готови фалшиви лични карти, 19 свидетелства за управление на МПС и 5 броя чуждестранни паспорти и др.

"В кутия от Русенско варено с двойно дъно са открити няколко флашки с информация, която ще стане ясна след експертизите", каза още началникът на отдел "Криминална полиция"-Пловдив.

"Машините за изработване на фалшивите документи са скъпи, което означава, че документите са с добро качество. Цената на един такъ документ е около 350 лв.", допълни Кирков.

В понеделник прокуратурата ще внесе в съда искане за мярка за неотклонение " Задържане под стража" за двете лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама