Пловдивският велоклуб "Цар Симеон" привлече ново попълнение за обиколката на България

10:07, 30 авг 15 / Спорт 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" привлече в състава си 20-годишен колоездач от КК "Печенеги" (Пазарджик) и го включи в представителния тим за стартиращото днес 64-то издание на Международната колоездачната обиколка на България, съобщиха от клуба.

Станислав Кръстев и идва от юношеските гарнитури на клуба от Пазарджик, състезавайки се за първа година в мъжкото колоездене. Младият пазарджиклия бе картотекиран и на него ще се разчита пълноценно.

От клуба разказаха, че Кръстев е по-голям "специалист" на писта, а коронните му дисциплини са 200 метра летящ старт, бързина на 1000 метра от място и издръжливост по точки на 100 обиколки.

Другата изненада в състава на "Цар Симеон 1898" е абсолютният дебютант Христо Христов, който главният треньор Петър Павлов включи в последния момент.

"И двете момчета са много амбициозни и сериозни и затова решихме да им дадем шанс. Идват при нас с голямо желание и амбиции. Надяваме се те бързо се сработва с момчетата и да се приобщят към отбора. Разбира се ще им трябва още време, но се надявам с общи усилия – наши  и на момчетата от отбора, това да стане по-бързо", коментира главният треньор на "царистите" Петър Павлов.

Кръстев и Христов сменят в състава за Обиколката бившия младежки национал Светослав Недев, който е помолил ръководството временно да спре да тренира, заради лични ангажименти, както и Светлин Дунчев.

Така съставът на "Цар Симеон 1898" за Международната колоездачната обиколка на България ще бъде съставен от петима състезатели. Това са новаците Станислав Кръстев и Христо Христов, както и четиримата титуляри  – капитанът и лидер на клуба Пламен Димов, Иван Алберт Ажи и младежкият национал Велизар Фурлански.

Международната колоездачната обиколка на България стартира днес от Нова Загора, като колоната ще финишира в Пловдив в следобедните часове - точно преди откриването на Многофункционалната спортна зала с единствения в Източна Европа покрит колодрум.

Дължината на трасето в първия етап Нова Загора - Пловдив е 124 километра.

След финала колоездачите ще направят почетна обиколка в новата зала, където ще се проведе и награждаването.

Вторият етап е 166 километра, като стартира от Пловдив, преминава през изкачването на Беклемето и финишира в Троян. Следва 102-километрова отсечка от Троян до Трявна през Севлиево и Габрово. Четвъртият етап е най-тежък. Той е с дължина 190 километра, като включва изкачвания на Котел и Карандила, откъдето колоната ще се спусне към финала в Сливен. Последният етап е 112 километра и преминава през Прохода на Републиката.

Четири български - "Цар Симеон 1898", троянският "Хемус", столичният "Васил Левски" и сборен отбор "Несебър-Сливен", и 16 чуждестранни отбора участват тазгодишното издание.

Родният тур е четвъртата най-стара колоездачна обиколка в света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама