Фортисимо Фест с грандиозен спектакъл на Античния театър в Пловдив

10:41, 30 авг 15 / Култура 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фортисимо Фест се завръща с грандиозен спектакъл на Античния театър в Пловдив тази вечер.

"Love story" е под диригентсвото на Максим Ешкенази и с участието на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер, актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, както и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.

Античната сцена ще се превърне в мястото, където магията на класиката ще се слее с енергията на театъра, разказват организаторите.

В програмата са включени увертюрата-фантазия "Ромео и Жулиета" от Чайковски и жизнерадостните танци от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма "Ново кино Парадизо", нарисувана с музиката на Енио Мориконе, както и най-известния концерт за китара от Хоакин Родригес – "Аранхуес". "Танго" от Астор Пиацола, "Астурия" от Исак Албенис и още много незабравими теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

По инициатива на Софийска филхармония, като продължение на кампанията "Имаш запазено място", всички ученици от НУМТИ "Добрин Петков" и студентите АМТИИ-Пловдив, са поканени да посетят събитието напълно безплатно - единствено срещу представена ученическа карта или студентска книжка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама