НАП Пловдив събра 29,8 млн. лв. след срещи с фирми длъжници в пловдивски регион

18:01, 23 ное 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
29,8 млн. лв. събра НАП Пловдив от фирми големи длъжници към бюджета, чиято дейност е в пловдивския регион, съобщиха от агенцията. Постъпленията са осигурени през последните четири месеца (от юли до октомври) след лични срещи с управителите на фирмите, имащи големи задължения.

Общата сума за цяла Южна България пък е 66,6 млн.лв. за хазната от 1521 дружества, които агенцията наблюдава в специален мониторинг заради това, че имат задължения над 50 000 лева.

Мониторингът на дружествата с големи данъчни и осигурителни задължения включва персонални срещи между управителите им и ръководството на НАП, на които се прави анализ на възможностите на дружествата да покриват както текущите, така и просрочените си задължения.

Поемат се изрични ангажименти за предоставяне на обезпечения и/или цялостни или частични плащания. Агенцията отчита повишаване на събираемостта спрямо началото на годината, когато тази мярка бе все още нова.

"Персоналните разговори с длъжници са част от пакета мерки на Националната агенция за приходите за стимулиране на доброволното плащане на данъци и осигуровки без да се стига до запориране на банкови сметки и без да се пречи на нормалния ритъм на работа на фирмите", заяви директорът на териториалната дирекция в Пловдив Венелин Найденов.

Друга подобна мярка е напомнянето по телефон от Информационния център на НАП, при което задължените лица са уведомявани за дължимите суми, преди да се пристъпи към изпращане на официална покана от публичен изпълнител и запориране на трудово възнаграждение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама