Кандидат за общински съветник в Брезово отглеждал и продавал марихуана

13:39, 24 мар 16 25 717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва наказателно производство срещу кандидат за общински съветник на местните избори през 2015 г. в община Брезово. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу 34-годишния Иван Иванов за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. При разследването откритото в къща на Иванов количество коноп е около 3 кг и на стойност 15930 лв.

По искане на главния прокурор от 22.10.2015г.,  ЦИК даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно производство срещу Иван Иванов за извършеното от него престъпление по чл. 354а, ал.1, изр. 1, пр.4 от НК.

През 2015 г. в землището на с. Зелениково, местността "Райкина могила", обвиняемият Иванов обработвал розови насаждения. В близост до тях, отглеждал и посадени растения марихуана. През септември 2015 г. Иванов често отивал до тези растения, което било забелязано от свидетел. След подаден от него сигнал, полицейски служители установили, че до розовите насаждения на обвиняемия, растенията марихуана били с височина около 2 м и били подпрени с дървени колчета, за да не се пречупят. Имало и сгънати сиви полиетиленови чували.

На 20.10.2015г. разследващите от РУП – Раковски получили информация, че марихуаната била откъсната и пренесена от обвиняемия Иванов в наследствена къща, обитавана от него  в с. Зелениково.

На 21.10. 2015 г. разследващите констатирали, че действително растенията не се намират на мястото, където били посадени, шест от тях били отрязани. Затова те незабавно се свързали с Иванов и отишли в наследствената му къща.

На пода в стая на втория етаж на тази къща се намирали листа от растението марихуана, които отделяли характерен мирис. Под дюшек в същата стая били намерени 32 броя стръка марихуана, вързани на сноп.

На тавана на сградата били намерени още 110 стръка марихуана, оставени да съхнат, които били под формата на снопове, закачени по гредите. Отделно от стръковете, имало листа марихуана, както и три броя сиви чували. Било извършено претърсване и изземване.

В конкретния случай е налице специална цел, а именно - разпространение на високорисковите наркотични вещества, което е видно от вида и количеството на наркотика, мястото на съхранение, начина по който е бил оставен за изсушаване, които обстоятелства оценени обективно не биха могли да се свържат с данни за инцидентна употреба на марихуана от обвиняемия. Посочените обстоятелства  водят до извод, че наркотичните вещества не са държани за лични нужди, а с цел разпространение, поясняват от Софийската прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама