Седем от най-добрите млади български цигулари изнасят концерт в Пловдив

08:41, 29 мар 16 / Култура 25 774 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем млади цигулари , които са сред  най-добрите в България  ще изнесат едночасов концерт пред пловдивска публика. И седемте деца на възраст от 8 до 17 години са от класа на преподавателката в НМУ “Любомир Пипков” Благородна Танева .

Специално участие в концерта ще вземе Зорница Иларионова - студентка в музикалната академия “Кралица София” в Мадрид, в класа на проф. Захар Брон. Тя е и студентка в Нов български университет в класа на проф. Марио Хосен. Всички участници в концерт в залата на АМТИ в Стария Пловдив са лауреати на национални и международни награди. Сегашната им изява е част от подготовката за предстоящите национални и международни музикални конкурси. Програмата съдържа познати и любими произведения от Сарасате, Виенявски, Парашкев Хаджиев и Панчо Владигеров.

Най-малките артисти свирят на учебни цигулки. По-големите ученици свирят на цигулки на българските лютиери Адриан Андреев, Васил Вълчев, а двете най-големи ученички свирят с френски инструменти, създадени в началото на миналия век.

В този формат класът на музикалната педагожка Благородна Танева идва за първи път в Пловдив и очакванията на младите цигулари са за една разбираща и подкрепяща публика. Солистката Дебора Стефанова е пловдивчанка, която трета година учи в НМУ “Любомир Пипков”.

Концертът ще започне в 18 часа в аулата на Академията за музикално и танцово изкуство в Стария град. Входът е свободен за всички, които искат да чуят утрешните виртуози на цигулката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама