Паднала мазилка удари бебе в Пловдив, обезопасяват сградата

14:56, 18 апр 16 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паднала мазилка от сграда удари 8-месечно бебе в Пловдив, потвърди за Пловдив Topnovini.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

"Сигналът за инцидента на кръстовището на улиците "Опълченска" и "Бетовен" получих около 12 часа. Веднага отидох на място и установих, че част от мазилката се е откъртила и е падала върху количката, в която е било детето", уточни Георги Стаменов.

Първоначално районът е отцепен със сигнална лента, докато се установят и уведомят собствениците на сградата. "В момента вече е говорено със СК "Тракиец" , дадено им е и разрешение да обезопасят района. Дали ще им се наложи глоба ще се дискутира утре на среща с компетентните органи", каза още Стаменов.

Той уточни, че собствениците има проект за цялостен ремонт и реконструкция на сграда, който е съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство. "Проектът вече е придвижен до Община Пловдив и се очаква издаване на строително разрешение. Собствениците ме увериха, че веднага след това ще започнат ремонтите", посочи кметът на район "Централен"  

Стаменов е категоричен, че до утре сградата ще бъде изцяло обезопасена.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама