16 модерни събития на фестивала "Черната кутия" в Пловдив

12:16, 27 май 16 / Култура 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16 модерни събития включващи танци, визуално шоу, хореография и музика ще бъдат представени на 10-то юбилейно издание на международния фестивал за театър и съвременен танц "Черната кутия".

Тазгодишното издание ще бъде със силно застъпено испанско участие. "Фестивалът обобщава широк поглед върху света и модерното изкуство", заяви днес на медийното представяне на събитието зам.-кметът по култура Амелия Гешева.

Официално стартът, на поредицата от модерни изпълнения, ще бъде даден на 31 май от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов" с танцовата магия на Етиен Бешар. Малко преди това изненада за пловдивчани на стълбите на Каменица е подготвило мадридското дуо "Bitter-Sweet", което трансформира градската улица в сцена с комедийно шоу от брейкданс, пантомима и театър.

Многообразието от колоритни изпълнения ще продължи до 6 юни, като изпълненията ще се състоят в Драматичен театър-Пловдив, поясни артистичният директор Слава Младенова.

"Нужно ни е сверяване на часовника със света и Европа", подчерта Недялко Славов, който също така сподели, че "Черната кутия" се превръща във утвърден и приеман от обществото фестивал за модерно изкуство.

"Фестивалът няма комерсиален характер, а по-скоро възпитателен и това се доказва от участието на ученици от Езикова гимназия "Иван Вазов", заявиха организаторите.

Пълната програма на предстоящите проекти можете да намерите на www.blackbox-fest.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама