Фолклор и симфонична музика звучат заедно на Римския стадион в Пловдив

09:38, 29 май 16 / Култура 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Брилянтна смес от фолклор и симфонична музика ще звучи довечера на Римския стадион в Пловдив на Големия детски концерт в рамките на "Дни на музиката в Балабановата къща".

Публиката ще се срещне със знаменития Народен хор при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев, и с популярния и обичан от всички Оркестър на НУМТИ "Добрин Петков" с диригент доцент д-р Пламен Първанов - оркестъра, свирил в Златната зала на "Музикферайн" във Виена.



Двата състава ще музицират за първи път заедно. Програмата е съставена изцяло от произведения на български композитори, а важното послание на този концерт е да помним и ценим българското музикално творчество.

Водещи на събитието са талантливите и артистични ученици Неда Канева и Илиян Тиганев, а входът за концерта е свободен.



През годините в ежегодния Голям детски концерт са участвали Симфоничният и Духовият оркестър на НУМТИ "Добрин Петков", Ансамбъл ударни инструменти "ПРЕСТО" - Пловдив, Филхармония "Пионер" - София, Перкусионен ансамбъл "Акцент" - Плевен, Оркестър Marching Stars - Златица, и др. В тези концерти са се изявили именити солисти като цигуларя Мони Симеонов от САЩ, концертмайсторите на едни от водещите оркестри в страната: Павел Златаров - Софийска филхармония, Галина Койчева - Симфоничен оркестър на Българското радио, Йордан Димитров -Камерен ансамбъл "Софийски солисти“, джазменът виртуоз Венци Благоев, Тримата тенори UNIQUE VOICES и много други. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама